Lange Theebladeren

Het belang van lange theeblaadjes

Als ingrediënt maakt Pure Leaf alleen gebruik van de bovenste bladeren van elke theeplant. Deze worden geplukt wanneer de versheid op zijn hoogtepunt is. Er zijn vervolgens twee manieren waarop thee gemaakt kan worden: de orthodoxe methode (ook wel “lange blaadjes”-methode) en de CTC-methode (cut, tear, curl oftewel breken, scheuren, krullen). Pure Leaf kiest bewust voor de orthodoxe methode.

De orthodoxe methode volgt namelijk een ambachtelijke route waarin de thee met veel zorg bereid wordt. De theeblaadjes worden met behulp van traditionele roltafels, die de werking van handmatig rollen nabootsen, gerold. Op deze manier komen de natuurlijke smaken van de thee vrij, zonder het blad zelf te beschadigen. De theebladeren worden daarna gedroogd om de delicate aroma’s te beschermen en zo geurig mogelijk te houden. Door de orthodoxe methode kunnen we een groot, complex palet aan aroma’s, kleuren en mondgevoel garanderen.

Geplukt Gerold Gedroogd


Bij elke stap in het proces besteden we zorg en toewijding aan het maken van de beste theeën: van de manier van plukken tot de zorg voor de mensen waarmee we samenwerken. Wij zorgen ervoor dat ons hele theeproces gebaseerd is op onze passie voor thee.

Wanneer je een kopje thee zet volgens ‘the perfect serve’ manier ontvouwen de blaadjes zich in het hete water. Hierdoor komen de natuurlijke zoetheid en het zachte karakter langzaam vrij.

Uitzonderlijke thee, 100% natuurlijke ingrediënten 

Dat is wat onze theemeesters belangrijk vinden voor de thee van Pure Leaf. Om unieke theeën te maken, combineren we theebladeren met natuurlijke ingrediënten zoals vruchten en kruiden. Zo heeft elke blend een eigen, uniek karakter en een zachte smaak. 

Door de combinatie van de beste theebladeren met unieke natuurlijke ingrediënten en smaken, kan Pure Leaf 10 perfecte blends aanbieden. Deze zijn op te delen in drie verschillende soorten thee:


Meer weten over onze verschillende theevarianten?