Veelgestelde vragen

Bestellen

Hoe kan ik bestellen bij Pure Leaf?

Bij Pure Leaf kun je zowel direct bij Pure Leaf als via een van de erkende Pure Leaf dealers betalen en geleverd krijgen.

Directe levering
Voor directe levering kun je kiezen voor betaling via iDeal of creditcard. We vragen je dan vooraf de betaling te doen.

Voor directe levering geldt:

 • Vandaag besteld op werkdagen voor 21.30 uur = morgen in huis
 • Gratis verzending
 • Voor iedere ordergrootte

Erkende Pure Leaf dealers

 • BonneBella CoffeeConcepts
 • Espresso Koffie Service (EKS)
 • Smit & Dorlas
 • BluEspresso
 • Brandsma Koffie
 • De Laat Coffee
 • Allora Caffe
 • Bruijns Koffie 

Neem contact op met een van de erkende Pure Leaf dealers om via de dealer te bestellen en geleverd te krijgen.


Wat zijn de verzendkosten?

Geen, zowel als je via een van de erkende Pure Leaf dealers laat leveren of als je direct bij Pure Leaf bestelt zijn er geen verzendkosten.


Wat is de status van mijn bestelling?

Directe bestellingen geplaatst op werkdagen voor 21.30 uur worden de volgende dag uitgeleverd. Zodra de bestelling ons magazijn verlaat krijg je een email met een Track&Trace code zodat je jouw bestelling kunt volgen.


Kan ik mijn bestelling annuleren?

Nee dat kan helaas niet. Je kunt de bestelling wel altijd terugsturen. Je krijgt dan het volledige aankoopbedrag terug gestort.


Kan ik vanuit het buitenland bestellen?

Nee, op de Nederlandse site kun je niet in het buitenland bestellen. Wel zijn we actief in meerdere landen. Bekijk ook de website van België en Frankrijk.

Betalen

Welke betaalmogelijkheden heb ik?

Je kunt bij Pure Leaf betalen via iDeal, creditcard of facturatie door een onze erkende Pure Leaf dealers. Zie ook “Hoe kan ik bestellen? “.

Alle online betalingen worden afgehandeld door Ingenico en PROJAXION (21st Partners B.V., KvK 34162976, Algemene Voorwaarden).


Zijn de prijzen inclusief BTW?

Nee, wij tonen de prijzen exclusief BTW. Plaats je een bestelling, dan betaal je wel de BTW. Dit kun je als bedrijf altijd later terugvorderen. Als particulier kun je de BTW niet terugvordernen. Voor meer informatie over dit onderwerp zie: Belasting terugvragen

Bezorgen

Wat is de levertijd?

Plaats je een bestelling direct bij Pure Leaf voor 21.30 uur dan leveren wij de bestelling de volgende dag af.


Wie verstuurt mijn pakket?

Onze bestellingen worden door PostNL bezorgd. Je ontvang van ons de track & trace code van de bestelling zodra deze bij ons de deur uit gaat.


Wat gebeurt er als een pakket te laat is?

Mocht een pakket te laat komen, dan informeren wij je bij direct geplaatste bestellingen zo spoedig mogelijk. Bestel op tijd om te voorkomen dat je nee moet verkopen aan jouw gasten.


Wat is het tijdstip van levering?

Bij een directe bestelling krijg je een email met daarin een Track&Trace code. Hiermee kun je de bestelling volgen en zien op welk tijdstip het wordt geleverd.

Retourneren

Wat moet ik doen als ik een product retour wil zenden?

Jammer dat het product niet aan de verwachtingen voldoet. Heb je verkeerde of beschadigde producten ontvangen? Neem dan contact op met onze klantenservice op PureLeaf@emailcontactcenter.nl of bel naar 0888-800 830. Onze klantenservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Wil je de bestelling retourneren? Stuur het artikel dan binnen 14 dagen na ontvangst onbeschadigd, indien redelijkerwijs mogelijk in de originele verpakking en samen met de pakbon naar ons terug. De verzendkosten voor het retour sturen zijn voor eigen rekening, de kosten hiervoor zijn bij PostNL in de meeste gevallen € 6,50.

Wij zullen het aankoopbedrag zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 10 dagen nadat je het product aan ons hebt verzonden, terug storten.

Vermeld waarom het product niet voldoet, zodat wij ons kunnen blijven verbeteren!

Retour adres
Pure Leaf
Kaagschip 14
3991 CS Houten

Wanneer het bestelde product geleverd is via een van de erkende Pure Leaf dealers, volg dan de retourprocedure van de leverancier.


Hoe verloopt het retourproces?

Je kunt de bestelling binnen 14 dagen retourneren. Het adres voor retournering staat vermeld op de pakbon die je bij de bestelling hebt ontvangen.

Nadat we jouw retour ontvangen hebben, ontvang je een e-mail van ons. Wij zullen dan binnen maximaal 10 werkdagen het factuurbedrag terugstorten op het rekeningnummer dat gebruikt is bij het plaatsen van de bestelling. In de regel zal het factuurbedrag al binnen een paar dagen teruggestort zijn.


Wat zijn de verzendkosten bij retour sturen?

De verzendkosten voor het retour sturen van de producten zijn voor eigen rekening, de kosten hiervoor zijn bij PostNL in de meeste gevallen € 6,50.


Kan ik een product ruilen?

Het is niet mogelijk om producten om te ruilen. Je dient de oude bestelling volgens de normale retourprocedure terug te sturen binnen de zichttermijn en een nieuwe bestelling te plaatsen via onze website. Je ontvangt binnen 10 dagen het geld van de bestelling retour.


Ik heb niet het juiste artikel ontvangen, wat nu?

Indien je een verkeerd artikel hebt ontvangen door een fout van ons dan kun je hiervoor contact opnemen met onze klantenservice. We zorgen snel voor een passende oplossing.

Overige

Ik heb een klacht!

We doen er alles aan om de best mogelijke service te bieden, maar er kan natuurlijk altijd iets mis gaan. Uiteraard willen wij hiervan leren om jou en andere klanten in de toekomst nog beter van dienst te zijn. Je kunt jouw klacht melden via onze klantenservice op PureLeaf@emailcontactcenter.nl of bel naar 0888-800 830. Onze klantenservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.


Ik heb een commercieel voorstel

Je kunt een commercieel voorstel doen aan Pure Leaf middels een email naar PureLeaf@emailcontactcenter.nl. Je krijgt dan vanzelf bericht van de juiste persoon binnen Pure Leaf.


Ik wil een grote bestelling plaatsen

Mocht je een grote bestelling willen doen van meer dan de toegestane hoeveelheid in onze shop, dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice op PureLeaf@emailcontactcenter.nl of bel naar 0888-800 830. Onze klantenservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Wij gaan dan voor je bekijken wat de mogelijkheden zijn en nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.


Ik heb een tip of suggestie voor Pure Leaf

Wij horen graag van je of er dingen verbeterd kunnen worden in de shop of ons productaanbod. Dit kunt je doorgeven aan onze klantenservice.


Ik wil contact met de klantenservice

Je kunt contact opnemen met de klantenservice PureLeaf@emailcontactcenter.nl of bel naar 0888-800 830. Onze klantenservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.