Single Origin

Waarom is de herkomst van onze thee belangrijk?

Bij Pure Leaf selecteren we alleen de beste theeblaadjes van onze theeplantages, verspreid over de hele wereld. Net zoals wijn heeft thee verschillende karakteristieke smaken, afhankelijk van de plaats en de manier van telen. De herkomst van elke thee is gelinkt aan een unieke, uitgesproken smaak. We zeggen daarom dat elke Pure Leaf thee een “single origin” heeft. 

Map met Kenia, India, Sri Lanka en Indonesië


Onze delicate theebladeren worden met de hand geplukt, gerold, gedroogd en vermengd. Door de theebladeren daarna zo min mogelijk te bewerken, kan de smaak van de thee schitteren. De excellente melanges en aromatische ingrediënten zorgen voor een authentieke en heerlijke thee ervaring in jouw horecazaak.

We werken samen met boeren die ethisch verantwoorde thee van de hoogste kwaliteit leveren. Zo kun je jouw gasten verzekeren van een authentieke thee-beleving, van de eerste tot de laatste slok.

China

Thee vindt haar herkomst in China, waar het drinken van thee tijdens de Tang dynastie tot stand is gekomen. Jasmine Green Tea, die uit dit gebied komt, wordt geroemd om haar lichte en bloemige nasmaak.

Kenia

Op 2000 meter boven zeeniveau liggen de theevelden van onze partnerplantage in Kericho. Op dit uitgestrekte domein maken ze onze unieke Black Tea Vanilla, die een aangename, uitgesproken smaak heeft.

Thee veld met blaadjes   Lachende theeplukster in veld


Sri Lanka

Onze Earl Grey wordt geplukt in de “High Grown” gebieden van Sri Lanka. Door de combinatie van optimale regenval, hoogteverschil en temperatuur krijgt de Ceylon haar sterke karakter met zachte nasmaak.

Thee plukster op veld blaadjes inspecteren Theeplantage dichtbij


Indonesië

In het Gunung Tilu Forest Conservation op Java groeit onze heerlijke  Gunpowder Green Tea. In dit gebied, gekenmerkt om zijn flora en fauna, worden de langste en beste theebladeren met de hand geplukt om een frisse, zuivere smaak te waarborgen.

 


Benieuwd geworden naar onze Single Origin thee?
 

Bekijk hier het gehele aanbod