Nieuw! Pure Leaf Matcha

Voeg toe aan winkelwagen knop

Je hebt het fel groene, hippe drankje vast al een keer voorbij zien komen: Matcha! Deze steeds populairder wordende thee heeft een natuurlijke, volle aardse smaak en is vanaf nu ook verkrijgbaar van Pure Leaf.

Bereiding

Matcha Latte:

Matcha Latte is een mooie combinatie van Matcha met melk. Hierbij klop je de matcha met heet water op met de Pure Leaf Bamboe Whisk™ tot er een schuimlaagje ontstaan. Hier voeg je opgeklopte melk aan toe waardoor je een mooie, zachte Matcha Latte krijgt. Bekijk hier het volledige recept.

Matcha Shot: 

Natuurlijk kun je de Matcha ook in de originele variant serveren. Hiervoor voeg je water toe aan het zakje matcha in een kommetje. Dit klop je op met de Pure Leaf Bamboe Whisk™, waarna je hem kan serveren in een Pure Leaf glas™. bekijk hier het volledige recept. 

Maar wat is Matcha eigenlijk?

Matcha thee wordt gemaakt van Tencha groene thee bladeren uit Japan. Deze bladeren worden op de originele, Japanse manier geteeld waarbij ze een aantal weken in de schaduw groeien. Doordat ze dan even geen zonlicht zien, krijgen de blaadjes een felle groene kleur en een zachte smaak. Alle blaadjes worden met de hand geplukt en gemalen tot een fijn poeder. 

Matcha Powder pure leaf

Duurzaamheid van Matcha

Wist je dat ook alle Pure Leaf Matcha duurzaam wordt geteeld op Rainforest alliance Certified™ theeplantages? Zo weten we zeker dat elk kopje thee bijdraagt aan een beter leven voor de boeren, hun families en de gemeenschap waar ze in leven. 

 

.

The perfect serve, is the perfect finish

Bij Pure Leaf geloven we in the perenjoying Pure Leaf matcha teafect serve. Dit maakt de thee bij jouw in de zaak tot een beleving voor de gast. Dit geld ook voor Matcha. 

Matcha kan geserveerd worden als latte of als shot zoals in de recepten hierboven omschreven. Bestel in de webshop de bijbehorende Bamboe Whisk™om aan jouw gasten je expertise te laten zien in de bereiding. Voor de finishing touch serveer je de Matcha Latte ook in een Pure Leaf glas