Copy of Over ons


Wie zijn wij?

Bij Pure Leaf zijn wij gepassioneerd over de puurheid van onze thee en de perfectie van ons vak. We zien elk stap in het proces van telen, oogsten en mengen van onze thee als een kans om onze passie voor vakmanschap tot leven te brengen.

 Single Origin

Net zoals wijn heeft thee verschillende karakteristieke smaken, afhankelijk van de plaats en de manier van telen. De herkomst van elke thee is gelinkt aan een unieke, uitgesproken smaak. We zeggen daarom dat elke Pure Leaf thee een Single Origin heeft.

Theebladeren single origin

Lees meer over Single Origin


 

Lange theebladeren

Pure Leaf maakt alleen gebruik van de bovenste bladeren van elke theeplant. Deze worden geplukt wanneer de versheid op zijn hoogtepunt is. Hierna is het belangrijk om de bladeren voor te bereiden op een manier waarop de delicate smaken en aroma’s behouden worden. Om deze reden gebruiken we de traditionele, orthodoxe methode : we rollen en drogen de bladeren zachtjes, zodat de unieke smaak niet verloren gaat. Onze theemeesters combineren onze theebladeren met de beste natuurlijke ingrediënten om de perfecte blend te creëren.

   

 

Lees meer over de bladeren

 


Duurzaamheid

Onze belofte aan jou

Elk flesje, elk doosje en elk zakje van onze real leaf-thee is het resultaat van duizenden mensen die samen aan hetzelfde doel werken: op een duurzame manier de lekkerste thee ter wereld verbouwen.

plantage duurzaamheid

Onze perfecte blends worden zorgvuldig verpakt in een speciaal duurzaam (biologisch afbreekbaar) piramidezakje. De piramidestructuur zorgt ervoor dat er voor de theebladeren meer ruimte is om te bewegen en te ontvouwen. Hierdoor kunnen de heerlijke aroma’s beter vrijkomen.

Lees meer over duurzaamheid


Biologisch

Wat is biologisch?

Biologische producten zijn altijd geteeld zonder kunstmest en kunstmatige bestrijdingsmiddelen en geproduceerd zonder toevoeging van synthetische conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen

Wij selecteren zorgvuldig biologische ingrediënten* die zijn verpakt in recyclebare envelopjes, biologisch afbreekbare theezakjes of biologisch afbreekbare losse thee zakken. Deze biologische ingrediënten zijn afkomstig van Rainforest Alliance Gecertificeerde boerderijen om boeren, hun families en hun gemeenschappen te helpen bij het opbouwen van een beter leven. 

*Onze nieuwe Pure Leaf Tea Master collection biedt momenteel alleen biologische piramidezakjes

Meer over: waarom biologisch?


De Perfecte Blend

Door de combinatie van de beste theebladeren met unieke natuurlijke ingrediënten en smaken, kan Pure Leaf 10 perfecte blends aanbieden. Deze zijn op te delen in drie verschillende soorten thee:

Elke blend is ook als losse thee te verkrijgen. Met losse thee kunt u de kracht en smaak van uw perfect serve aanpassen, door slechts drie eenvoudige stappen te volgen: opscheppen, brouwen en genieten!

Bekijk hier het gehele aanbod


AMBITIE
'Meesterlijk gemixte volbladtheeën gecombineerd met exquise vruchten en kruiden, om een harmonie te creëren van weelderige smaken en rijke aroma's. Dit alles biedt onze theeliefhebbers de beste en zuiverste zintuiglijke ervaring'.

- PURE LEAF